VVJ Antwerpen 2012 10 11

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en vorming

Voor de eerste provinciale bijeenkomst van het nieuwe werkjaar nodigen we je uit in Puurs. Je hebt de keuze uit twee sessies: ‘Evenementenloketten en vrijetijdsbalies’ of ‘VIP Jeugd over jeugdinformatie’.

*sessie 1: Evenementenloketten en vrijetijdsbalies

In meer en meer gemeenten werken de verschillende vrijetijdsdiensten geïntegreerd samen. Vaak is het doel om het voor de burger gemakkelijker en aangenamer te maken om informatie op te vragen, aangiftes te doen of te reserveren. Met verschillende diensten als één gezicht naar buiten komen is echter niet altijd evident. We bekijken daarom een aantal verschillende voorbeelden uit Vlaamse gemeenten.
We vertrekken voor deze sessie concreet vanuit praktijkvoorbeelden uit Puurs en Kasterlee en bekijken hoe in deze twee gemeenten een geïntegreerde samenwerking tussen verschillende diensten tot stand kwam, en wat de voor- en nadelen zijn van hun aanpak.

*Sessie 2: VIP Jeugd over jeugdinformatie

Peter Verdonck van VIP Jeugd komt langs om het te hebben over jeugdinformatie op de jeugddienst. Hij licht de huidige JIP-werking toe en wat er zal veranderen als VIP Jeugd opgaat in de Ambrassade vanaf 2013.
Daarna zoomen we in op jeugdinformatie in de praktijk van de jeugddienst. Hoe gebruiken jeugddiensten jeugdinformatie in de dagdagelijkse praktijk? Hoe zit jeugdinformatie idealiter ingebakken in de werking van de jeugddienst? En wat is er nodig om hiertoe te komen?

11 oktober 2012 12:30   tot   16:00
JOC WIJland
Fortbaan 9
2870 Puurs
Telefoon: 03 740 76 44
E-mail adres:

Grote kaart tonen