Traject expert lokaal jeugdbeleid 2017-2018

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Binnen dit traject krijg je de kans om vaardigheden en kennis te verwerven over verschillende jeugdbeleidsthema's. Je volgt telkens 3 dagen van 6 vormingsuren van volgende thema’s: gemeentelijk beleid, vrije tijd, ruimte, interactie & participatie en welzijn & onderwijs. En gaat zo voor het traject expert lokaal jeugdbeleid.

We organiseren elke module één maal per 2 vormingsjaren. De vormingsdagen gaan telkens door van 9u30 tot 16u30 en dit op verschillende locaties.

Programma
Combineer de  vijf thema's uit de praktijk van jeugdambtenaren die voor steden en gemeenten werken:

  • Gemeentelijk beleid: verschillende aspecten van werken binnen een gemeentelijk kader komen aan bod: structuren, wetten en regels, budgetten… maar ook flexibiliteit, timemanagement… (28 september, 5 oktober en 24 oktober 2017 in Antwerpen)
  • Vrije tijd: een visie ontwikkelen over vrijetijdsbeleid staat centraal. Meer dan programmatie, ontdek de mogelijkheden van een vrijetijdsbeleid van kinderen en jongeren. (9, 16 en 23 januari 2018 in Gent)
  • Ruimte: kinderen en jongeren mogen er zijn en ruimte innemen, letterlijk:  denk aan speelruimte, fuifruimte, maar denk ook aan psychische ruimte. Een kindvriendelijke inrichting van je stad of gemeente en dat op verschillende gebieden. (27 maart, 29 mei en 14 juni 2018 op verschillende locaties)
  • Interactie en participatie: Luisteren naar en praten met kinderen en jongeren. Het democratisch model vanuit de blik van kinderen en jongeren. (najaar 2018)
  • Welzijn en onderwijs: de sociale kaart met zijn mogelijkheden en zijn beperkingen. Wat is de taak en rol van het lokale beleid op het gebied van welzijn en onderwijs? (voorjaar 2019)

Het programmaoverzicht met de inhoud van de sessies en de competenties kan je vanaf september hier downloaden.

28 september 2017 09:30   tot   16:30
Telefoon: 03 821 06 02
E-mail adres: