VVJ Antwerpen 23 november 2017

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
Een nieuwe provinciale bijeenkomst in Antwerpen vindt plaats op een jeugddienst die afscheid van ons gaat nemen; de provinciale jeugddienst van Antwerpen. Ze geven er nog een laatste keer een lap op en nodigen ons uit voor hun afscheid. We zijn dus te gast in het Huis van de Sport te Antwerpen-Berchem.
 
We verwelkomen jullie voor 2 sessies. Beiden met een duur van twee uur zowel in de voormiddag als in de namiddag. Je bent dus vrij om te kiezen of je aan twee sessies deelneemt over een ganse dag of één sessie kiest die het meest bij je aanleunt op het meest ideale moment van de dag 10-12u of 13-15u. 
 
De middagpauze staat geheel in het teken van de provinciale jeugddienst. Verwacht je aan een gezellige lunch waar hun afrondingsproces wordt verteld en wat de toekomst zal brengen. Daarnaast trakteert de provinciale jeugddienst iedereen op een spel om mee naar huis te nemen en een goodiebag vol leuks!
 
De twee sessies:
 
Debattle preparations
Debattle is op 14 oktober gelanceerd! Een vat vol tips, tricks en tools komt op je af…Maar hoe ga je hiermee aan de slag én als dat rond is, hoe creëer je een draagvlak en zet je het om naar beleid? We nemen je mee in het proces van input verzamelen naar wegen op het beleid in 2019.  Wat is jouw rol?  Hoe stuur je je jeugdraad aan? Hoe kan je aan participatie doen? Wegen op beleid hoe doe je dat het best? Het zijn maar enkele vragen waarop we een antwoord of insteek aanbieden. Kies jouw ingrediënten om je actieplan klaar te stomen. 
Doelgroep: jeugdambtenaren met goesting om de verkiezingen op de kaart te zetten. Gegeven door Tina Schuermans en Hans Cools (VVJ en Ambrassade)
 
 
Vakantieparticipatie
Iedereen verdient vakantie. Tijdens deze sessie vertrekken we vanuit je eigen verhalen en ervaringen en willen we uitwisselen rond de vraag hoe we vakantie (dus ook speelpleinwerking, een zomeraanbod, een eigen kamp…) mogelijk maken voor een ander. Het resultaat: een pak leuke verhalen die je samen deelt, en een goed gesprek over hoe we nu eigenlijk écht iedereen de kans kunnen geven om de weldaad van vakantie  te ervaren.  Wellicht leer je er dingen uit waarmee je in je werking verder aandacht voor kunt hebben. 
Gegeven door Stijn Dujardin (oud-collega VVJ)
 
Programma
Vanaf 9u30 zijn jullie welkom en worden jullie onthaald met koffie en thee.
10-12u: eerste blok
12-13u middagpauze in het teken van de provinciale jeugddienst
13-15u: tweede blok
15u-15u30: afronden, nababbel, einde.
 
23 november 2017 09:30   tot   15:00
Huis van de Sport Berchem
Boomgaardstraat 22
2600 Berchem
Telefoon: 03 740 76 43
E-mail adres:

Grote kaart tonen