VVJ Antwerpen 20 februari 2018

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
Op een maand van de vormingstweedaagse, het jaarlijkse hoogtepunt van VVJ, nodigen we jullie uit voor een namiddag thematische uitwisseling rond het meerjarenplan en rond speelpleinwerking. Plaats van afspraak is Meatpack, waar Robbe Van Bogaert ons na de maaltijd rondleidt in deze oude fabrieksloods van wel 5.000 vierkante meter.
 
Sessie 1: Een meerjarenplan opstellen: hoe doe je dat?!
Heb je nog nooit de opmaak van een meerjarenplan meegemaakt? We geven je een handleiding over hoe gemeentebesturen dat aanpakken, hoe een planmatige aanpak er zou kunnen uitzien, en werpen daarbij een blik op Plan het Plan – de kalender die voor de zomer bij jou in de bus viel.
Begeleiding: Stefan Beyers (Jeugddienst Kalmthout en provinciaal bestuur VVJ Antwerpen)
 
Sessie 2: Op stap langs de Antwerpse speelpleinen
Kim Copejans van VDS dompelt je onder in de wereld van het speelpleinwerk en wat daar trending is. Ze brengt in haar rugzakje interessante speelpleincijfers mee en zoomt in op de ‘goe gezien’ campagne. Die gaat over de zichtbaarheid van werkingen die buurtgericht werken. Het is gloednieuw materiaal waar nog volop aan getimmerd wordt. Benieuwd naar meer? Schrijf je dan nu alvast in!
Begeleiding: Kim Copejans (lokaal ondersteuner Antwerpen bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk).  
 
Rondleiding: Meatpack
Of-of is zo passé. Meatpack is een oude fabrieksloods van wel 5000 vierkante meter. Daar is het all about én-én. Kunst, mode, food, muziek, crafts en nightlife fuseren tot één vloeiende smeltkroes. Muren worden gesloopt, labels weggegooid, de hokjes eindelijk opengebroken.
 
Programma
11u30    Welkom met een warme vegetarische maaltijd
12u15 Inleiding met een rondje, nieuwtjes uit VVJ en rondleiding Meatpack
12u45    Start van beide sessies
15u00    Einde programma
20 februari 2018 11:30   tot   15:00
Meatpack
Samberstraat 40
2060 Antwerpen
Telefoon: 03 740 76 45
E-mail adres:

Grote kaart tonen