VVJ Antwerpen 22 mei 2018

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
Voor de laatste provinciale bijeenkomst in haar huidige vorm én de laatste van het werkjaar is het dubbel afscheid. Kom uit je kot en laat je daarom nog eens goed versterken door een stevig netwerk van Antwerpse collega’s. Voor deze laatste keer trekken we naar midden Antwerpen. Welkom in het energieke Ranst! 
 
Voormiddag
Optie 1: Bezoek aan speelruimte Ranst
Stefan neemt je mee naar de buitenlucht in Ranst. Al wandelend gaan we naar een site waar veel kan, mag en gebeurt. Zo zijn de speelbergen onlangs op deze site geopend en door verschillende kinderen ijverig in gebruik genomen. Ook Wintertinteling een groots evenement in de gemeente gaat door in één van de grote hangars. Wat er zo nogal gebeurt, weet Stefan je te vertellen. Daarnaast neemt hij je mee in zijn kijk naar ruimtegebruik en kan je inpikken op zijn ideeën. 
Begeleiding: Stefan Oorts (Jeugddienst Ranst)
 
Optie 2: Hoe zal VVJ er binnenkort uitzien?
VVJ maakt een heel veranderingsproces door en het is belangrijk om alle doelgroepen die VVJ bedient hiervan op de hoogte te brengen. Want, wat betekenen deze veranderingen nu voor jeugdambtenaren? Jurgen komt alles uitleggen over de drie pijlers, de commissies waar we mee aan de slag gaan en geeft tekst en uitleg zodat alle onzekerheden opnieuw helder worden.
Begeleiding: Jurgen Sprangers (directeur VVJ) 
 
Rondleiding: Den Boomgaard
Altijd al willen weten waar de foute fuiven van Q-music doorgaan? Dan ben je in Ranst op het juiste adres! We maken een kleine rondleiding in het vrijetijdsgebouw waar we worden welkom geheten.
 
Namiddag
Optie 3: CreaTape
CreaTape is een webwinkel waar je alle benodigdheden kan kopen om creatief aan de slag te gaan met Duct tape in allerlei patronen en in allerlei kleurtjes. Vandaag zijn ze speciaal uitgenodigd om een workshop te geven. Hou je klaar en ga zelf aan de slag met een hoop plakwerk en bekom iets moois!
 
Optie 4: Zoveel verandering in mijn gemeente en de dienst waarin ik zit dan?
Er is heel wat verandering op til in gemeentes en steden. Maar hoe ervaar jij die veranderingsprocessen? Stefan heeft zaken in zijn takenpakket verschoven en doet nu ook communicatie binnen de gemeente. Zijn rol is om het fusieproces te vergemakkelijken tussen OCMW en gemeente. Hij geeft er graag een toelichting over, maar maak van dit moment ook gebruik om tips en tricks te halen in gesprekken met andere jeugdambtenaren.
 
Programma
09u30 Welkom met koffie en thee
10u00 Optie 1: Bezoek aan speelruimte Ranst
Optie 2: Hoe zal VVJ er binnenkort uitzien
12u00 Eten
12u30 Rondleiding in Den Boomgaard
13u00 Optie 3: CreaTape
Optie 4: Het fusieverhaal van OCMW en gemeente: een toelichting en uitwisseling
15u00 Einde programma
 
22 mei 2018 09:30   tot   15:00
Jeugddienst Ranst
Antwerpsesteenweg 57
2520 Ranst
Telefoon: 03 740 76 45
E-mail adres: