VVJ Limburg 21 november 2017

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
De herfst is in het land. Wat een kleurenpracht! Griezelen met Halloween! Helaas moeten we het koude Belgische weer en de korte dagen er ook bijnemen. Niet getreurd. Ook dit werkjaar staan er weer warme provinciale bijeenkomsten gepland. De eerste staat voor de deur en wel in Dilsen-Stokkem.
Omdat we stilaan in een rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen zitten, hebben we een heuse Debattle-sessie op het programma staan. Later op de dag gaan we dieper in op werken in een VT-dienst.
 
Dus kom uit je kot en laat je versterken door een stevig netwerk van Limburgse collega’s.
 
Programma
09u30-10u00: onthaal en welkom in De Kalei
 
10u00-12u00: Debattle-sessie – Train jezelf en bereid je met jongeren voor op de gemeenteraadsverkiezingen
Debattle is op 14 oktober gelanceerd! Een vat vol tips, tricks en tools komt op je af… Maar hoe ga je hiermee aan de slag én als dat rond is, hoe creëer je een draagvlak en zet je het om naar beleid? We nemen je mee in het proces van input verzamelen naar wegen op het beleid in 2019.  Wat is jouw rol?  Hoe stuur je je jeugdraad aan? Hoe kan je aan participatie doen? Wegen op beleid, hoe doe je dat het best? Het zijn maar enkele vragen waarop we een antwoord of insteek aanbieden. Kies jouw ingrediënten om je actieplan klaar te stomen. 
Voor jeugdambtenaren met goesting om de verkiezingen op de kaart te zetten.
 
We willen je graag meegeven dat de sessie over Debattle in elke provincie wordt aangeboden. Mocht je deze dus absoluut willen volgen, maar je bent niet vrij op 21 november, aarzel dan niet om elders aan te sluiten! De programma’s vind je via de kalender op www.vvj.be
 
12u00-13u00: lunch
 
13u00-15u00: De Vrijetijdsdienst – een meerwaarde voor het jeugdbeleid in jouw gemeente?
In meer en meer gemeenten evolueren de diensten jeugd, sport, cultuur, ... naar onderdelen van een grotere vrijetijdsdienst. Welke zijn hiervan de voor- en nadelen? Zijn er bedreigingen? Maar vooral: welke kansen biedt deze geïntegreerde werking en aanpak?
Katleen Jacobs, voormalig jeugdconsulente en sinds enige tijd coördinator afdeling welzijn – vrije tijd – cultuur in Dilsen-Stokkem, neemt jullie mee in haar verhaal.
 
Zin om jouw diensthoofd mee te brengen naar deze sessie? Doen!
 
15u00 - …: einde
 
Heb jij een (te) drukke agenda? Aarzel toch niet om naar de provinciale bijeenkomst te komen. Je bent ook een halve dag welkom.
 
21 november 2017 09:30   tot   15:00
Chirohuis De Kalei
Lieve Moenssenslaan 1
3650 Dilsen-Stokkem
Telefoon: 03 821 06 05
E-mail adres:

Grote kaart tonen