VVJ Vlaams-Brabant 7 december 2017

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
De eerste provinciale bijeenkomst van dit werkjaar wordt meteen een stevige editie! De sint is nog niet echt weg en we zijn al te gast in Brussel, op de Ambrassade.
 
Was je in 2012 (amaai da lijkt lang geleden) nog niet aan het werk op de jeugddienst. Maakte je dus de rush naar de voormalige verkiezingen niet mee? Lees dan zeker verder! Werk je momenteel met een meerjarenplan waar je niet aan meeschreef? Of was je niet tevreden over je impact op dit meerjarenplan? Wel dan hebben we voor jou al een sessie in de voormiddag rond de verkiezingen en het meerjarenplan.
 
Op 17 oktober werd de Debattle website gelanceerd! In de namiddag bieden we voor iedereen vanuit deze Debattle een vat vol tricks op weg naar de verkiezingen.
 
Voor wie nog niet naar een bijeenkomst kwam, weet dat we dan over de middag, ruim tijd voorzien voor jullie netwerkmoment met massa’s uitwisseling bij een drankje en een broodje.
 
Sessie VM: Een meerjarenplan opstellen: hoe doe je dat?
We geven je deze voormiddag een snelle introductie over hoe gemeentebesturen dat aanpakken, hoe een planmatige aanpak er zou kunnen uitzien, en werpen daarbij een blik op Plan het Plan – de groene kalender die voor de zomer bij jou in de bus viel. Zo ben je helemaal mee voor de sessie over Debattle van de namiddag! 
Begeleiding: VVJ-Filip (lokale ondersteuning Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen)
 
Sessie NM: Met Debattle op naar de gemeenteraadsverkiezingen
Train jezelf en zet de gemeenteraadsverkiezingen op de kaart met jongeren. 
Debattle: een vat vol tips, tricks en tools komt op je af… Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Hoe creëer je een draagvlak en zet je het om naar beleid? We nemen je mee in het proces van input verzamelen naar wegen op het beleid in 2019. We focussen op de rol van de jeugdambtenaar, participatie en de verhouding met de jeugdraad. Jeugdraadleden zijn ook welkom vanaf 13u. 
Begeleiding: mr of ms Debattle in hoogsteigen persoon :-)
 
We willen je graag meegeven dat de namiddagsessie over Debattle in elke provincie wordt aangeboden. Mocht je deze dus absoluut willen volgen, maar je bent niet vrij op 23 november, aarzel dan niet om elders aan te sluiten! De programma’s vind je via de kalender op www.vvj.be
 
Programma:
10:00 De deuren zwaaien open voor jou
10:30 Sessie: Een meerjarenplan opstellen: hoe doe je dat?
12:00 Lunch met belegde broodjes en soep
13:00 Inleiding namiddag met nieuwtjes uit VVJ en voorstelling Ambrassade
13:30 Sessie: Met Debattle op naar de gemeenteraadsverkiezingen
16:00 Einde programma
 
7 december 2017 10:00   tot   16:00
De Ambrassade
Leopoldstraat 25
1000 Brussel
Telefoon: 03 821 06 08
E-mail adres: