VVJ Vlaams-Brabant 6 februari 2018

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
Beste jeugddienstmedewerker,
 
Na de uiterst succesvolle bijeenkomst op de Ambrassade te Brussel is het naast tijd om nieuwjaarswensen, -brieven en -cadeautjes uit te wisselen, dé moment voor een straf gevulde 2e provinciale bijeenkomst te Glabbeek.
 
We luisterden naar jullie vragen en bereidden daarom een programma voor met de volgende onderwerpen:
- Een doordenksessie over : De CJR realiseren in een clusterdienst! Kan dat?
- Een creatieve sessie voor de doeners met Creatape wegens geweldig succes op de Plan & Play beurs
- Intervisie over oa de jeugdraad maar ook nog over door jullie ter plekke te bepalen andere thema’s .
- Een sessie vol met tips over het Debattle-spel 
- Glabbeek stelt enkel projecten voor en we vernemen meer over het kampvervoer van Lubbeek.
 
Voor wie nog niet naar een bijeenkomst kwam, weet dat we dan over de middag, ruim tijd voorzien voor jullie netwerkmoment met massa’s uitwisseling bij een drankje en een broodje en dit allemaal gratis omdat jullie lid zijn ;-)
 
SESSIES
Sessie  VM: j.e.u.g.d. en de clustering van diensten
Allerlei soorten diensten schieten als paddenstoelen uit de grond. “Vrijetijds-” ‘welzijns-’, of ‘samenleven-’,  ‘mens-’ of ‘-jeugd en onderwijs’ of ‘jeugddienst+’ of noem maar op. 
De bestuurlijke woordenschat om al die verschillende soorten clusters te benoemen zit wellicht nog niet aan het kookpunt. Maar wat moet je daar nu van denken? Biedt de visietekst van VVJ hier een afdoend antwoord op? We gaan aan de slag met de rollen van jeugdambtenaren, de categoriale jeugdreflex, de bouwstenen van goed lokaal jeugdbeleid en jouw eigen situatie. We zoeken samen naar wat voor jou de volgende grote of kleine stap is.  
Begeleiding: VVJ-Filip (lokale ondersteuning Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en jeugdruimte)
 
Intervisiemoment
Net na de middag pikken we de draad terug op van het door jullie gevraagde intervisiemoment. Uitwisselen en discussiëren over de dingen waar jij mee bezig bent, worstelt en fier op bent.
Er staat alvast 1 onderwerp reeds klaar vanuit terugkoppeling op de vorige bijeenkomst nl: de jeugdraad. Verder kiezen jullie zelf ter plekke mogelijke andere onderwerpen.
Begeleiding: VVJ-Tina en VVJ-Filip
 
Keuzesessie 1 NM: Creatape voor creatievelingen
“Met duct tape kun je alles! “Het hoeft niet altijd bij het vasttapen van je schoonvader of het herstellen van je decor te blijven. Zowel jongeren als volwassenen zijn er gek op! In deze creatieve doe-sessie ga je aan de slag met allerlei gekleurde ducttape en knutsel je er op los! Een mandje, een armband, een gsm hoesje!
We moedigen je aan om naar hartenlust te experimenteren en ook vooral je eigen persoonlijkheid via kleuren en printen te uiten. Het nodige materiaal, tips en begeleiding volledig inbegrepen.
Heel handige workshop dus  om mee kennis te maken voor je eigen speelpleinwerking, grabbelpas, cultuurkampen, moniactiviteit…
Opgelet maximum 10 deelnemers.
Begeleiding: Syl Yperman, Creatape
 
Keuzesessie 2 NM: Het Debattlespel Hoedoededa?
“Per spelbeurt bedenk je 4 ideeën die je in je gemeente anders zou willen zien. Je verfijnt het idee en zoekt naar draagvlak om een echte beleidsdoelstelling te maken. Zorg er dan voor dat je voldoende stemmen krijgt in de gemeenteraad. Dit doorspekt met boeiende vragen over de gemeenteraadsverkiezingen en de werking van de gemeente.”
Het Debattlespel al geopend? Al gespeeld? Heb je het al in je vingers? Al nagedacht over hoe je er mee aan de slag gaat? Waarvoor je het gaat gebruiken? Waar en wanneer je het spel gaat introduceren? Wie je het gaat laten begeleiden? Heb je al vragen die opdoken? Iets waarmee je worstelde? 
Naast het snel even openen en spelen , komt dit alles aan bod in deze sessie. We vertrekken vanuit elkaars vragen en al gevonden oplossingen en zoeken naar nog meer toffe en creatieve mogelijkheden .
Begeleiding: VVJ-Tina(Lokale ondersteuner Antwerpen-Lokale jeugdbeleidsparticipatie)
 
We willen je graag meegeven dat deze sessies ook doorgaan in Oost-Vlaanderen (misschien is je agenda op 22/02 wel vrij) en dat je voor andere onderwerpen gerust eens mag langslopen op elke andere provinciale.
Dinsdag 06/02: Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen
Donderdag 08/02: Limburg
Dinsdag 20/02: Antwerpen
Donderdag 22/02: Oost-Vlaanderen
 
Programma
09:30- 10:00 De deuren zwaaien open voor jou en er staat koffie klaar.
10:00 -11:30 Sessie: j.e.u.g.d. en de clustering van diensten
11:40 -12:10 Glabbeek en Lubbeek stellen voor…
12:10 -12:40 Broodjesmaaltijd
12:45 -13:45 Intervisiemoment oa Jeugdraad en…
14:00- 15:00 Keuzesessie 1: Creatape voor creatievelingen of Keuzesessie 2: Het Debattlespel Hoedoededa?
 
6 februari 2018 10:00   tot   16:00
GC de Roos
Grotestraat 31
3380 Glabbeek
Telefoon: 03 821 06 08
E-mail adres:

Grote kaart tonen