VVJ West-VLaanderen 6 februari 2018

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
Op een maand van de vormingstweedaagse, het jaarlijkse hoogtepunt van VVJ, nodigen we jullie uit voor een namiddag thematische uitwisseling rond de clustering van diensten en rond speelpleinwerking. Plaats van afspraak is Koekelare, waar Evelien Denecker de honneurs waarneemt voor jeugd en sport.   
 
Sessie 1: j.e.u.g.d. en de clustering van diensten
Vrijetijdsdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. Of noem het ‘welzijn’, of ‘samenleven’, of ‘mens’, of noem maar op. De bestuurlijke woordenschat om al die verschillende soorten clusters te benoemen zit wellicht nog niet aan het kookpunt. Maar wat moet je daar nu van denken? Biedt de visietekst van VVJ hier een afdoend antwoord op? We gaan aan de slag met de rollen van jeugdambtenaren, de categoriale jeugdreflex, de bouwstenen van goed lokaal jeugdbeleid en jouw eigen situatie. We zoeken samen naar wat voor jou de volgende grote of kleine stap is.  
Begeleiding: VVJ-Ilse (lokale ondersteuning West-Vlaanderen en procesbegeleiding)
 
Sessie 2: Op stap langs de West-Vlaamse speelpleinen
Daisy Hoste van de VDS dompelt je ’s namiddags onder in de wereld van het speelpleinwerk en wat daar trending is. Ze brengt in haar rugzakje interessante speelpleincijfers mee en zoomt in op de ‘goe gezien’ campagne. Die gaat over de zichtbaarheid van werkingen die buurtgericht werken. Het is gloednieuw materiaal waar nog volop aan getimmerd wordt. Benieuwd naar meer? Schrijf je dan nu alvast in!
Begeleiding: Daisy Hoste (lokaal ondersteuner West-Vlaanderen bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk).  
 
Programma
12:00 Welkom met broodjes en soep
13:00 Inleiding met een rondje, nieuwtjes uit VVJ en voorstelling gastgemeente
13:30 Start sessies
16:00 Einde programma
 
Locatie & bereikbaarheid
We zijn welkom in ‘Huis Proot’. Die is gelegen naast cultuurzaal De Balluchon in de Noordomstraat 2 in 8680 Koekelare.  
 
Parkeren kan in principe voor de deur (op het Fransmansplein en op het Sint-Sebastiaansplein) maar door de wekelijkse markt op dinsdagvoormiddag kan het wel druk zijn tot de middag.  Dit zijn enkele alternatieven:
De randparking aan kinderopvang De Buidel.  Die is gelegen langs de Ringlaan richting Pieter Lansensstraat.  Die parking zullen de meesten passeren om naar de locatie te rijden.  Te voet is dit zo’n 250m.
Beperkte parking aan de achterkant van de Balluchon.  Te voet zo’n 100m.
Beperkte parking achter het postkantoor en aan de bowling (inrit via Kenello).  Te voet 50m.
 
In de namiddag kan er ook geparkeerd worden op de Markt.  Daar geldt op het verste gedeelte (kant gemeentehuis) blauwe zone.  Alle andere parkings hebben geen blauwe zone en zijn ook gratis.
Opgelet: de parkeerplaatsen langs de straten zelf (Dorpsstraat, Moerestraat,…) zijn wel blauwe zone.
Hier zie je alles op kaart.
6 februari 2018 12:00   tot   16:00
Huis Proot
Noordomstraat 2
8680 Koekelare
Telefoon: 03 740 76 42
E-mail adres:

Grote kaart tonen