VVJ West-Vlaanderen 24 mei 2018

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Ontmoet je collega-jeugddiensten voor een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en intervisie
We nodigen jou uit op de ‘fin de saison’ bijeenkomst in Deerlijk op donderdag 24 mei. 
Laat je inspireren in 4 sterke sessies
Geniet samen met je collega’s van een lekkere BBQ ’s middags
We stillen er in de namiddag ook je honger naar de toekomstplannen van VVJ
 
Voormiddag 1: Een goede aanpak voor alchol-mis/ge-bruik
Wordt jouw gemeente ook vaak geconfronteerd met (overmatig) gebruik van alcohol en/of drugs tijdens lokale evenementen zoals een 100-dagenviering, dag van de jeugdbeweging, festivals, fuiven…? Tijdens deze sessie gaan we op zoek naar mogelijkheden rond preventie. Wat maakt het moeilijk om rond deze thema’s te werken? Wat is al geprobeerd? Wat werkt wel en wat niet? De mensen van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg spreken vanuit hun ervaring met lokale praktijken. 
Begeleiding: CGG Largo
 
Voormiddag 2: Jeugdwerk voor Allen
Voor een vakantiewerking is het een uitdaging om kinderen en jongeren met een beperking te betrekken en te laten deelnemen. Wat betekent ‘inclusief en laagdrempelig werken’ in de praktijk? Hoe zorg je ervoor dat iedereen kan deelnemen? Hoe geef je jongeren met een beperking de kans om als animator op je werking te staan? Het is de missie van Jeugdwerk voor Allen om lokale actoren hierin te versterken, dus zij komen graag naar jullie toe! Ze bieden een kader aan en geven tips voor jouw concrete situatie. 
Begeleiding: Dimi Haezebrouck (vzw Oranje – partner in het netwerk Jeugdwerk voor Allen)
 
Namiddag 3: Help ik heb (g)een jeugdhuis!
Plannen om een jeugdhuis te (her)starten of je bestaande werking op te krikken, te vernieuwen, beter te ondersteunen? Zijn er nieuwe uitdagingen die je graag met je jeugdhuis zou aangaan? Jeugdhuiskoepel Formaat komt ons helpen jullie vragen te beantwoorden, richting te geven, tips te bieden, ervaring te delen over jeugdhuisondersteuning in een veranderend landschap.
Begeleiding: Jan Verbrugge (Formaat)
 
Namiddag 4: Huis van het Kind: wat doe je ermee als jeugdambtenaar?
Hebben jullie een ‘Huis van het Kind’ in de gemeente? Ben jij daar als jeugdambtenaar wel of niet bij betrokken? Van ver of van dicht? Is er een verschil in de periode vóór en de periode ná de integratie gemeente-OCMW? In deze sessie leggen we jullie ervaringen naast elkaar, bekijken we welke vormen de betrokkenheid kan aannemen en wat de link is of kan zijn met het beleid voor kinderen en jongeren.
Begeleiding: VVJ-Ilse
 
Afsluiter: De toekomst van VVJ
We zijn volop aan het werken aan de VVJ van de toekomst en de provinciale werking zit daarbij in het oog van de ‘storm’. De nabijheid en ervaringsuitwisseling die de provinciale werking kenmerken en waardevol maken, willen we echter niet kwijt. Hoe we dat zien, komt onze directeur Jurgen jullie persoonlijk vertellen. Heb je vragen? Dan kan je die op dat moment ook stellen. 
Begeleiding: VVJ-Jurgen
 
Tot in Deerlijk!
 
Programma
09:30 Kom maar binnen!
10:00 Start voormiddagsessies
12:00 BBQ ‘fin de saison’
13:30 Toelichting bij campagne tekenbeten en woordje van Deerlijk 
14:00 Start namiddagsessies
15:30 Een blik op de toekomst van VVJ
16:30 Einde
 
24 mei 2018 09:30   tot   16:30
Jeugddienst Deerlijk
Vercruysse de Solartstraat 30
8540 Deerlijk
Telefoon: 03 740 76 42
E-mail adres:

Grote kaart tonen