Traject expert lokaal jeugdbeleid 2018-2019

Binnen dit traject krijg je de kans om vaardigheden en kennis te verwerven over verschillende jeugdbeleidsthema's. Je volgt telkens 3 dagen van 6 vormingsuren van volgende thema’s: gemeentelijk beleid, interactie & participatie, welzijn & onderwijs, vrije tijd en ruimte. Ga zo voor het traject expert lokaal jeugdbeleid.

We organiseren elke module één maal per 2 vormingsjaren. De vormingsdagen gaan telkens door van 9u30 tot 16u30 en dit op verschillende locaties.

Programma
Combineer de  vijf thema's uit de praktijk van jeugdambtenaren die voor steden en gemeenten werken:

  • Gemeentelijk beleid: verschillende aspecten van werken binnen een gemeentelijk kader komen aan bod: structuren, wetten en regels, werken met bronnenmateriaal. Maar ook je jobinvulling, rol en positie als ambtenaar binnen een breed jeugdbeleid en vaardigheden zoals onderhandelen maken deel uit van het pakket. (6, 20 en 27 november 2018 in Antwerpen)
  • Interactie en participatie: Luisteren naar en praten met kinderen en jongeren. Het democratisch model vanuit de blik van kinderen en jongeren. (8, 15 en 22 januari 2019 in Brussel)
  • Welzijn en onderwijs: de sociale kaart met zijn mogelijkheden en zijn beperkingen. Wat is de taak en rol van het lokale beleid op het gebied van welzijn en onderwijs? (2 april, 7 mei en 4 juni 2019 in Gent)
  • Vrije tijd: een visie ontwikkelen over vrijetijdsbeleid staat centraal. Meer dan programmatie, ontdek de mogelijkheden van een vrijetijdsbeleid van kinderen en jongeren. (januari 2020)
  • Ruimte: kinderen en jongeren mogen er zijn en ruimte innemen, letterlijk:  denk aan speelruimte, fuifruimte, maar denk ook aan psychische ruimte. Een kindvriendelijke inrichting van je stad of gemeente en dat op verschillende gebieden. (voorjaar 2020)
6 november 2018 09:30   tot   16:30
Telefoon: 03 821 06 02
E-mail adres: