Themamoment - Herentals - do. 25 oktober 2018

De regionale themamomenten zijn onze provinciale bijeenkomsten in een nieuw jasje. Inspirerende sessies, uitwisseling en netwerken staan net zoals voordien centraal op deze momenten. Ontmoet je collega’s uit jouw provincie, laat je inhoudelijk inspireren en vertrek terug naar huis met een ferme boost.
Waarom mag je deze bijeenkomst niet missen?
  • Het is het moment en de plaats om je netwerk uit te breiden en je collega’s nog eens te ontmoeten.
  • Net gestart? We ontvangen je met open armen, maken graag even kennis en doen je uit de doeken wat VVJ allemaal voor jou kan betekenen.
  • We verruimen jullie blik en zoeken samen naar antwoorden tijdens de intervisie.
  • We schotelen je de keuze voor uit twee inspirerende sessies.
Programma
11u00 - Onthaalmoment voor iedereen die pas als jeugdambtenaar is gestart
12u00 - Ontvangst met middageten
13u00 - Start namiddagprogramma met een lokale toets
13u30 - Keuze uit twee sessies en ruimte voor uitwisseling en intervisie
15u30 - Einde van het programma
 
De regionale themamomenten van VVJ zijn gratis en staan open voor alle medewerkers van lokale besturen die lid zijn van VVJ.
 
 
Maak je keuze uit volgende sessies
 
Plan het plan: Hoe krijg je grip op het meerjarenplan in jouw gemeente
Hoe verover je een prominente plek voor kinderen en jongeren in het nieuwe meerjarenplan? Het gemeentelijk meerjarenplan krijgt vorm via een planningsproces, dat 5 stappen doorloopt. We gaan aan de slag voor deze fasen met tips, tricks en voorbeelden vanuit de praktijk. Lig je wakker van vragen zoals: Waar vind je info voor de inventarisatie van al de gegevens die voorhanden zijn? Hoe kan je al die gegevens interpreteren vanuit het oogpunt van kinderen en jongeren? En hoe kom je dan tot beleidskeuzes? Ben je daarnaast op zoek naar handvaten voor de fase waarin je in jouw gemeente nu zit? We gaan samen op zoek naar antwoorden.
 
Beleidsparticipatie: Wat leeft en beeft er bij kinderen en jongeren, iedereen wil het weten! 
Interessant voor je meerjarenplan of een projectmatige benadering. Je hebt een vraag voor kinderen en jongeren, hoe krijg je daar een antwoord op? Van (onderzoeks)vraag tot methodiek. Welke stappen moet je zetten vooraleer je de straat op gaat? VVJ geeft je input en we proberen het samen uit.  We bespreken goede voorbeelden en voor- en nadelen van verschillende methodieken. Ook nemen we de proef op de som en testen een aantal methodieken uit.
 
Daarnaast hebben we ook nog het volgende in petto:
Intervisie
We bieden een intervisiemoment aan waarbij je eigen vragen en ervaringen op tafel kan leggen en met collega’s kan uitspitten. Heb je een case die je graag wil voorleggen? Mail ze in twee zinnen door naar fbaeyens@vvj.be.
 
Ben je zelf nieuw of heb je een nieuwe collega?
We starten de dag met een onthaalmoment voor iedereen die nieuw aan de slag is als jeugdambtenaar. Ontmoet een eerste keer VVJ en andere collega’s die ook net gestart zijn. We nemen graag de tijd om je welkom te heten, elkaar beter te leren kennen en je wat wegwijs te maken in het werkveld. 
 
Heel graag tot dan!
 
Past deze datum je niet? 
Kom gerust naar één van de andere edities
 
25 oktober 2018 11:00   tot   15:30
Lakenhal
Grote Markt z/n
2200 Herentals
Telefoon: 03 821 06 02
E-mail adres: