15-17 november 2017 - Intercity Youth Conference 2017 in Leuven

Over jeugdwerk en maatschappelijke uitdagingen in de stad. Stel je kandidaat om deel te nemen!

Hoe kan jeugdwerk bijdragen tot het tackelen van stedelijke uitdagingen? Welke stedelijke jeugdwerkinitiatieven zijn succesvol en populair bij kinderen en jongeren? Welke ondersteuning heeft jeugdwerk in de stedelijke context nodig? Dat zijn de centrale vragen voor de Intercity Youth Conferentie van 15 tot 17 november in Leuven.

VVJ, de afdeling Jeugd, JINT en Erasmus+ nodigen jeugdwerkers, jeugdambtenaren en experten uit heel Europa uit in Leuven om expertise, goede praktijken en innovatieve idee├źn uit te wisselen. Met keynotes, workshops, netwerkmomenten en plaatsbezoeken aan Leuvense en Brusselse projecten.

De plekjes om deel te nemen aan de conferentie zijn beperkt en de inschrijvingen zijn intussen afgesloten. Maar je kan nog tot 31 oktober inschrijven voor de Vlaamse dag op vrijdag 17 november.

Parallel aan deze internationale conferentie organiseert de afdeling Jeugd op 17 november een dag waarop het ruime werkveld en jeugdambtenaren uit steden van harte welkom zijn. Die dag vormt ook het slotmoment van het traject 'Jeugdwerk in de stad'. Het volledige programma vinden en inschrijven kan op de website van jeugdwerk in de stad.

Praktisch

  • Wanneer: 15 tot en met 17 november 2017
  • Waar: OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven
  • Kostprijs: 150 euro – 240 euro
  • Wat: keynote speakers, workshops, plaatsbezoeken, netwerkmomenten

Thema's die aan bod komen

  • publieke ruimte in de stad
  • vrijwilligerswerk
  • jeugdbeleidsparticipatie
  • vluchtelingen
  • kinderarmoede

De uitnodiging voor de conferentie vind je hier.

VVJ is lid van het ICY netwerk, dankzij het lidmaatschap kunnen VVJ leden deelnemen aan ledentarief (lees: zonder lid te moeten zijn van ICY), twee overnachtingen en maaltijden tijdens de conferentie inbegrepen.

 

Intercity Youth

 

Het Europese netwerk van lokale jeugddiensten (ICY) wil de kwaliteit van lokaal jeugdwerk in de EU-lidstaten verbeteren. VVJ is lid van dit netwerk samen met een tiental andere koepelorganisaties van lokale jeugddiensten, steden en gemeenten. Alle info vind je op www.intercityyouth.eu

Vragen?

Stel ze aan VVJ Gert, 03 740 76 41

Meer info

www.intercityyouth.eu