Heb je onze brochure en onze kalender in je brievenbus gevonden?

Duik in ons aanbod voor dit werkjaar en kom af.

Naar goede gewoonte hebben we een aanbod dat je helpt om sterk lokaal beleid voor kinderen en jongeren in al zijn facetten te realiseren. We bieden een opleidingstraject met modules over alle facetten van lokaal jeugdbeleid. En een aantal vormingsklassiekers en wat nieuwigheden. Je vindt in de voorstellingsbrochure ook een volledig overzicht van onze dienstverlening naar jeugdambtenaren, jeugdraden en schepenen van jeugd.

Word expert lokaal jeugdbeleid

Eind september start het traject lokaal jeugdbeleid met de modules ‘gemeentelijk beleid’, ‘vrije tijd’, ‘interactie en participatie’, ‘ruimte’ en ‘welzijn en onderwijs’ van telkens drie dagen. In combinatie met de starterscursus en het maken van een portfolio levert dit je het attest van expert lokaal jeugdbeleid op. Schrijf je snel in!

Speciaal dit jaar

  • De eerste regionale themamomenten voor jeugdambtenaren, het alternatief voor de oude provinciale bijeenkomsten, vinden plaats in oktober en december in Halle (23/10), Herentals (25/10), Lochristi (11/12), Pittem (13/12) en Sint-Truiden (18/12). Check onze brochure, kalender en website en pik er diegene uit die je past.
  • Debattle, hét gemeenteraadsverkiezingenproject voor jongeren van VVJ en de Ambrassade
  • De Plan & Play vorming, voor wie gemeentelijk jeugdaanbod of vakantiewerking plant, organiseert en/of ondersteunt
  • Onze regionale congressen voor de nieuwe lichting schepenen van jeugd in februari. Tijdens een avondvullend programma dompelen we ze onder in de uitdagingen voor het lokaal beleid voor de komende legislatuur. Samen met de gaststeden en met de inhoudelijke steun van VVSG en het Kinderrechtencommissariaat organiseren we 5 congressen, in Kortrijk (12/2), Gent (13/2), Brussel (14/2), Antwerpen (19/2) en Genk (21/2)

Klassiekers

  • Onze starterstweedaagse voor jeugdambtenaren die nieuw zijn
  • Ons traject expert lokaal jeugdbeleid voor wie zich wil specialiseren in vier belangrijke facetten van beleid voor kinderen en jongeren: vrije tijd, ruimte, interactie en participatie en welzijn en onderwijs.
  • VVJ vormingstweedaagse voor jeugdambtenaren op 20 en 21 maart 2019, een mix van workshops, trainingen en het netwerkmoment met je collega-jeugdambtenaren. Staat de datum al in je agenda?

Meer nood aan een oplossing op maat?

Kies voor een begeleiding in je gemeente

VVJ biedt verschillende formules van procesbegeleiding ter plaatse en op maat aan. Voor je gemeente, je jeugddienst en je jeugdraad.  Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek (gratis voor VVJ leden)

Specifieke vragen over kindvriendelijk beleid of het traject naar het label? Contacteer Imke voor een vrijblijvend intakegesprek (gratis voor VVJ leden)

Meer info

Bij VVJ Frauke, 03 821 06 02

Download de brochure