Jongeren, jeugdhuiswerk en publieke ruimte

Een publicatie boordevol inzichten en inspiratie om met het jeugdhuis aan de slag te gaan in de publieke ruimte en met de jongeren die er zich bevinden.

Over de publieke ruimte bestaan allerlei opvattingen, positief en negatief, soms verketterd, soms geromantiseerd. In 2016 kwam Formaat naar buiten met vier verhaallijnen voor het jeugdhuiswerk van de toekomst. ‘Uitbrekende jeugdhuiswerk’ is er één van. Ze raakten er heel wat snaren mee. En ze kregen ook heel wat vragen. Wat wordt er precies mee bedoeld? Hoe kan het jeugdhuis daar een rol in opnemen? Wat kan een jeugdwerker dan wel of niet doen?

Mattias De Backer – die doctoreerde over jongeren in de publieke ruimte’ – antwoordt in een publicatie op die vragen: niet sloganesk of mediageniek maar genuanceerd en onderbouwd. De kwestie is net als de publieke ruimte zelf immers erg complex.

Het onderwerp wordt niet alleen theoretisch benaderd. Heel wat jeugdwerkers en organisaties zetten vandaag al stappen. Formaat deelt hun inspirerende ervaringen en inzichten.

Lezen of bestellen?

Check de website van Formaat