Lopend Vuur

Lopend Vuur

Lopend Vuur - jaargang 23 - nummer 262 - editie oktober 2017
Moeilijk leesbaar? Klik hier

 
 
   VVJ           Lopend Vuur - jaargang 23 - nummer 262 - editie oktober 2017
 

wie wordt onze nieuwe administratieve draaischijf?

Sofie Marque verlaat het moederschip. Onze rots in de branding voor administratieve, financiële en personeelszaken, die VVJ mee maakte tot wat de organisatie vandaag is. Na 19 jaar (niemand werkte ooit zo lang voor VVJ) gepassioneerde inzet voor de organisatie waarin niks ooit te veel gevraagd was, kiest ze voluit voor een nieuwe uitdaging. Gelukkig gaat ze niet zo heel ver weg. Ze zal vanaf januari het team van Kind & Samenleving ondersteunen met haar management assistent skills. We wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe job, en dat we haar gaan missen, dat spreekt voor zich. Dat betekent ook dat wij op zoek gaan naar vers financieel en administratief talent met een neus voor personeelszaken. Ken je de geknipte m/v/x? Onze vacature vind je hier!

Plan & Play evenement een groot succes!

Afgelopen donderdag kwamen meer dan 130 jeugdambtenaren inspiratie opdoen voor hun vakantiewerking! Op 'Plan & Play' konden ze rondsnuisteren op de beurs met meer dan 80 standhouders, netwerken met hun collega's uit heel Vlaanderen en zich verdiepen in thema's als tienerfestivals, buurtwerking, werken met jongerenambassadeurs... Bedankt aan alle deelnemers, standhouders en organisaties die een sessie kwamen geven! Misschien wil jouw jeugdambtenaar zich verder verdiepen? Dat kan in de vorming Plan & Play of de themamodule Vrije Tijd.

DEBATTLE: tel mee af naar 14 oktober

Exact 1 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen lanceren we Debattle! Debattle neemt jongeren op sleeptouw om ze klaar te stomen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en hun stem een plek te geven in het toekomstig beleid van de gemeente. Hou je mailbox en www.debattle.be in de gaten voor info en tools om zoveel mogelijk jongeren te betrekken. En in november valt er in elke gemeente een gratis pakketje in de brievenbus met het Debattle spel en infobrochures over de verkiezingen, allemaal op maat van jouw jeugdraad!

Uitnodiging Vlaamse dag InterCity Youth Conference op 17 november

Op vrijdag 17 november nodigen we samen met de afdeling Jeugd en de stad Leuven honderd Vlaamse deelnemers uit naar de InterCity Youth Conference in Leuven. Voor dit Vlaamse luik van de conferentie,... > Lees meer
 

Jeugdmonitor gelanceerd!

Bevraag kinderen en jongeren over hun buurt, hobby’s en school met deze nieuwe online tool! De Vlaamse ministers van Jeugd en van Binnenlands Bestuur lanceerden op 21 september de jeugdmonitor. De tool wil lokale besturen een duwtje in de rug geven bij het uitstippelen van kindvriendelijk... > Lees meer
 

Dag van de jeugdbeweging speelt

Vrijdag 20 oktober 2017 fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, T-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren ze het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Dag van de... > Lees meer
 

BESTEL binnenkort je t-shirts, sweaters en gadgets

Begin oktober krijg je als Grabbelpasgemeente een brief in de bus met de info om materiaal te bestellen voor Grabbelpas. Vragen? Contacteer VVJ Sofie, 03 821 06 06.

"DUrf die luis in de pels ambtenaar zijn" - De eenmeting - jeugdraden in finland

Lees er alles over in de nieuwe editie van ons tijdschrift voor lokaal jeugdbeleid Dropzone, doorblader hem digitaal of kijk in je brievenbus.

MET STIP IN JE AGENDA

Check zeker onze kalender! Misschien zijn deze initiatieven van partners iets voor jou?

17/10 - Kunst Buiten! Lier - Forum voor Amateurkunsten

18/10, 25/10, 8/11 en 22/11 - Basiscursus veiligheid speelterreinen - Speelom

20/10 - Sport breekt uit, praktijktafel sociaal-sportieve praktijken - Demos

24/10 - Kunst Buiten! Hasselt - Forum voor Amateurkunsten

24/10 - Inspiratiedag Ruimte delen is ruimte creëren - De Ambrassade

24/10 - Studiedag Groen Speelweefsel - Provincie West-Vlaanderen,  Departement Omgeving Vlaanderen  en de gemeente Wevelgem

26/10 - Kunst Buiten! Roeselare - Forum voor Amateurkunsten

26/10 -  Dees geloofde ni! Levensbeschouwelijke diversiteit integreren in de klas - Kenniscentrum Kinderrechten

7/11 - Vormingsdag jeugdwerk voor allen - Jeugdwerk voor allen

16/11 - Bijscholingsdag veiligheid speelterreinen nieuwe EN normen - Speelom

17/11 - Conferentie seksualiteit en jongeren - Jong & Van Zin

PROJECTOPROEPEN

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer en de Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen lanceren samen een oproep voor lokale projecten onder de noemer 'Gemeente voor de Toekomst'. Initiatieven rond thema's als energie, materialenbeheer, mobiliteit, voeding, landbouw of duurzaam ruimtegebruik komen in aanmerking voor een ondersteuning tot 2.500 euro. De oproep is bedoeld voor lokale verenigingen, jeugdbewegingen, lokale milieuraden, scholen, instellingen, maar ook buurtcomités of andere informele groepen. Lokale overheden kunnen zelf niet indienen, maar kunnen wel partner zijn bij een project. Indienen kan tot 24 oktober, meer info vind je hier.

STOELENDANS

Nathalie Mattys is nieuw op de jeugddienst in Vilvoorde.

Emily Van Ermen is nieuw op de jeugddienst van Holsbeek.

In Heusden-Zolder is Veerle Sleypen de nieuwe aanwinst op de jeugddienst.

De nieuwe schepen van jeugd in Pepingen is Peter Van Cutsem.

Gert-Jan Sprangers neemt de plaats in van Stephanie Van Olmen in Steenokkerzeel.

Lisa Biasino verruilt de jeugddienst van Zwalm voor de jeugddienst van Kruishoutem. Ann Van Lancker die op de jeugddienst van Kruishoutem werkte, werkt nu bij onze collega's van De Ambrassade. Marjolein Rogiers is het nieuwe gezicht in Zwalm.

Nieuw in Zele: Gwen Metdepenningen.

De stad Kortrijk heeft een nieuwe voltijdse stedelijke speelpleinverantwoordelijke op De Warande/Wasper: Lore Coucke.

Nieuw in Lovendegem: Stéphane Geiregat, hij neemt de plaats in van Sarah George.

Droevig nieuws uit Kasterlee: schepen van jeugd Griet Noyens is overleden. Namens het bestuur en het team van VVJ wensen we haar familie, vrienden en collega's heel veel sterkte toe.

KALENDER

di 23/10/2018 Themamoment - Halle - di. 23 oktober 2018
 
do 25/10/2018 Themamoment - Herentals - do. 25 oktober 2018
 
di 06/11/2018 Traject expert lokaal jeugdbeleid 2018-2019
 
di 06/11/2018 Themamodule Gemeentelijk beleid 2018-2019 (6, 20 en 27 november 2018)
 
di 06/11/2018 Themamodule Gemeentelijk beleid 2018-2019 - dag 1 (6 november 2018)
 
di 20/11/2018 Themamodule Gemeentelijk beleid 2018-2019 - dag 2 (20 november 2018)
 
> Meer activiteiten

 
Disclaimer Wil je deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen, stuur dan een berichtje naar ons met als boodschap 'uitschrijven lopend vuur'. Kan je deze e-mail moeilijk lezen? Lees Lopend Vuur op vvj.be! LOPEND VUUR is de maandelijkse nieuwsbrief van de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten.
 
Verantw. uitgever Astrid Roeges, VVJ,