Rijksdienst voor Sociale Zekerheid lanceert studentatwork.be

Een handige tool om het gewerkte aantal dagen van een student bij te houden.

Vanaf 1 januari 2012 kan elke student jaarlijks 50 dagen studentenarbeid verrichten tegen verminderde sociale bijdragen.

Het is belangrijk dat een student dit ‘contingent’ - het aantal werkdagen per jaar waarvoor hij of zij verminderde bijdragen geniet - niet overschrijdt. De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) voorziet daarom zowel voor de student als voor de werkgever de mogelijkheid om zijn of haar resterende dagen te raadplegen.

www.studentatwork.be biedt werkstudenten en hun ouders vanaf heden gedetailleerde, begrijpelijke informatie over de mogelijkheden en bepalingen van de nieuwe regeling. Vanaf 1 januari zal elke student ook het saldo van zijn of haar contingent kunnen nakijken via de internettoepassing ’50 Days’.

Als werkgever krijg je via www.socialezekerheid.be zelf toegang tot het saldo van de student. De student kan hem hiertoe toegang verlenen via een pincode. De RSZ streeft hier naar maximale transparantie, met respect voor de privacy van de student, zodat de werkgevers en studenten op elk moment zeker zijn dat ze het resterende contingent niet overschrijden.