We verwelkomen Jurgen Sprangers als onze nieuwe directeur!

Vanaf 17 juli zal hij de VVJ ploeg vervoegen.

De voorbije drie jaar werkte Jurgen in de zorgsector voor volwassenen met een beperking als verantwoordelijke bij Diensten- en begeleidingscentrum Openluchtopvoeding vzw. Met de overstap naar VVJ keert Jurgen terug naar de sector waar zijn hart ligt. Jurgen ademt jeugdwerk. Met een professioneel en vrijwilligersverleden bij Chiro, engagement bij JGM en Formaat en in de jeugdraad in zijn jonge jaren. Van 2010 tot 2014 pimpte hij als algemeen coördinator Jeugd & Vrede tot Tumult, op inhoudelijk, juridisch, communicatief en vrijwilligersvlak.

Zijn leiderschapsstijl, zijn metadenken en zijn gezond kritische blik gaven de doorslag voor de jury.

Kiezen voor Jurgen is naar zijn eigen zeggen kiezen voor iemand die inzet op mede-eigenaarschap, die kan relativeren en belang hecht aan warmte op alle fronten.

Jurgen woont in Brasschaat en heeft drie kinderen met Liesje. Hij houdt van KV Mechelen, koers en dj-en. Hij kan je ook alles vertellen over taxiroutes en het BK toestelturnen in 1988.

Zijn eerste focus bij zijn start op VVJ? Luisteren. Naar noden van team, naar de visie van besturen en AV en naar verwachtingen van belangrijke stakeholders en leden. Jullie dus!

Jurgen: “Kinderen en jongeren zijn niet “de toekomst”, ze zijn “het nu”.  Met goede ondersteuning en de juiste participatiekansen dragen ze de capaciteit in zich om dé oplossing te bieden voor tal van actuele maatschappelijke problemen. In een tijd waarin de efficiëntiezoektocht een belangrijke uitdaging is voor lokale beleidsmakers, wil ik hen ondersteunen om een voortdurende kinderen- en jongerenreflex toe te passen bij elke beleidsdaad. Ik kijk uit naar beleidswerk met  eindverantwoordelijkheid: het samenspel met de Raad van Bestuur, het coachen van een jong team, samen dromen en plannen maken, zorgen dat de juiste mensen en middelen ter beschikking staan om de doelen te halen…”