Wordt jouw gemeente dé Jeugdgemeente van Vlaanderen?

Tot 1 september kan elke jeugdraad zijn gemeente of stad voordragen.

Minister van Jeugd Pascal Smet reikt dit jaar weer een prijs uit voor dé Jeugdgemeente van Vlaanderen. Op die manier wil hij het lokale jeugdbeleid extra in de kijker zetten. De winnaar mag zich maar liefst twee jaar lang dé jeugdgemeente of jeugdstad van Vlaanderen noemen.

De jeugdraad is aan zet! Want wie is er beter geplaatst om het lokale jeugdbeleid naar waarde te schatten? De jeugdraad staat immers dagelijks met beide voeten in het veld en vertegenwoordigt de uiteindelijke ‘klanten’ van het beleid.Vind je dat je bestuur heel wat inspanningen levert op het vlak van inspraak, infrastructuur, ruimte, diversiteit, …? En dat kinderen en jongeren ruim aan hun trekken komen? Grijp dan zeker de kans om je gemeente voor te dragen.

Er is een geldprijs van maar liefst 20 000 euro aan verbonden, die de minister integraal aan de jeugdraad van de bekroonde gemeente schenkt. Een mooie stimulans om verder te bouwen aan het kind- en jeugdvriendelijke beleid in jouw gemeente!

Hoe ga je te werk?
Motiveer in het onderstaande formulier waarom je jouw gemeente wil voordragen en bezorg het uiterlijk op 1 september 2012 aan de afdeling Jeugd.

Formulier 'Voordracht voor de prijs van Jeugdstad of Jeugdgemeente van Vlaanderen' (.doc)

Nog vragen?

Wil je meer informatie over de prijs of heb je vragen over de inhoud van het formulier, Contact Els Cuisinier van de afdeling Jeugd, 02 553 41 40 of els.cuisinier@cjsm.vlaanderen.be.